Alla inlägg den 3 juli 2020

Av Lena Carlsson - 3 juli 2020 05:48

Denna gången sitter jag här för att mina fåglar ska få äta sitt morgonmål. Annars, om jag stiger upp nu så flyger de upp från frökopparna och sen tar det tid innan de går ner igen. Så de minuterna kan jag väl alltid ge dem. Det är förresten mest Star Simmons som äter och det är han som är mest rädd av sig (namnet till trots kan man väl säga). Snurran Singer har bott här ett år längre. Jag har kommit på att deras nya bur, som är godkänd av Jordbruksverket annars hade jag inte köpt den, ser väldigt sjukhusaktig ut. Vit och fyrkantig, jag vet inte vad det är men sjukhusaktig är den. Men vad kan man göra åt sånt. Sätta upp gardiner? Då blir de ju livrädda. Huvudsaken den är godkänd av Jordbruksverket.

De i djuraffären sa att den skulle vara mycket lättare att rengöra och fåglarna kunde inte gå på burbotten och drabbas av föroreningar. Detta är inte sant. Gallret som numera är burbotten kan jag ju inte ta loss och tvätta rent, och därpå hamnar mycket. Så hur lätt var det att rengöra egentligen?

Idag hade jag tänkt koka sylt på jordgubbar och rabarber. Istället för såna påhitt så hade jag behövt klippa gräs. Och bryta upp alla mina plattor. Tro vad en liten grävskopa kostar för att komma hit och bryta upp dem. De är ju tunga de rackarna (både plattorna och grävskoporna). Saken är väl den att det sen vore trevligt om alla plattor såg likadana ut och inte tre olika sorter. Tro om man kan lägga cement emellan? Eller det kan man kanske inte. Sen såg jag på en rabatt (amerikansk förvisso) och de hade marktäckande växter. Det vore nog nåt för mina s.k rabatter. Marktäckande och så blombuskar som återkommer och inte små blommor. Fast då klagar folk för det. Sätter jag perenner så talar folk om att de ska delas varje år och det klarar jag inte, och... ja alla såna där buskar är väl perenner.

Nu trodde jag att jag hade skrivit klart, men då kom Star Simmons ner igen och började äta. Och Snurran Singer med. Då får jag väl sitta här ett tag till. Jag kan väl säga att jag ämnar rycka upp rabarber i Lilla Heda. Läste igår att man kunde skala dem med potatisskalare. Det har jag aldrig ens kommit på själv (inte så konstigt kanske). Jag skalar dem med samma kniv som jag sen skär dem i bitar med. Så klumpigt. Fullständigt värdelöst vetande: jag kokar aldrig ren jordgubbssylt. Blandar den antingen med rabarber eller krusbär. Det är samma med blåbär, dem blandar jag alltid med hallon.

Nu putsar Star Simmons fjädrarna. Även det fullständigt värdelöst vetande.


Presentation

Hej igen!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad skulle du göra om din släkting i USA blev kär i och flyttade ihop med en riktig rockstjärna?
 Falla död ner. På fullt allvar
 Typ dö
 Bli så lycklig så jag inte visste vad. Genast åka dit!
 Säga upp bekantskapen på alla håll dit
 Iaf "inte vara hemma" ifall de kom hit
 Hoppas att det fattas folk på jobbet om de kommer hit
 Själv flytta till hemlig ort
 Vilken dålig fråga! Kan du ingen om allsånger?

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards