Alla inlägg den 10 september 2017

Av Lena Carlsson - 10 september 2017 12:17

Tog lite mer brunch idag... inte så mycket, bättre kan jag, men åt det hållet iaf. Hade till och med efterrätt till frukosten!   Citruskesella (fast jag hade naturlig kesella och pressade i citron/lime själv), ovanpå det blåbär och överst ett lager digestivekex. Varför har man egentligen inte oftare efterrätt till frukosten? Det behöver ju inte vara märkvärdigt eller sött.

Kanske för att folk skulle få slag om de visste.

Just nu flyger det omkring typ 100.000 st bananflugor i köket. Fast det är ändå rätt många jag redan lurat i fördärvet: det var inte meningen att de skulle överta de nektariner jag hade men nu gjorde de det, och då la jag frukterna i en plastpåse. Bananflugorna följde efter, och sen var det bara att snabbt som ögat knyta ihop påsen. Så en skock har jag där i. Nu har jag lagt i en bortglömd banan i en påse, den var inte bara bortglömd utan i kylen dessutom, så ska jag fånga fler där i på samma sätt. Det är som kräftor i en sump: de har i alla fall mat!

Funderar på att köra in till Norremark och köpa mig en fisk. Igår kväll gjorde jag apropå det, det godaste och absolut enklaste och absolut billigaste: bakad potatis med fyllning! Jag rörde ihop finhackad matjessill med klippt gräslök och gräddfil. Så gott som det var!!!   

Jag läste nyss en annan persons blogg, hon hade varit ute en dag och hackat upp sina potatis. Lyckliga människa att ha egen potatis. Jag har bara mördarsniglar och knäpparlarver. OK larverna kanske är ofarliga i sig, men de är äckliga (särskilt om de rör på sig), och till ingen nytta. Det är därför bl.a som jag skulle vilja ha en stuga, så jag kunde gräva upp ett litet land och ha potatis och det enklaste. Det är därför jag inte kan köpa en stuga på arrendetomt, då får jag ju verkligen inte gräva upp ett land. Tomten i Spångaberg var dessutom för liten för detta. Haha men väljer jag stugan i Gårdsby så kanske jag kan få hyra (arrendera!!) en jordbit av Gowenius!   Det lär ju ändå ska vara de som säljer stugan och tomten är deras. Jag vet nu inte hur stor/liten den tomten är, men det är nära till sjön så jag kan vattna, hihi. Nej, bättre då att hyra in sig på en åker som redan finns. Någon bonde kanske kan offra en liten bit. De i Karryd t.ex de hyr ju redan ut en jordbit till en person. Eller G i Drev, har man 90 åkrar och ängar så kan man väl avstå ett litet stycke.

Presentation

Hej igen!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad skulle du göra om din släkting i USA blev kär i och flyttade ihop med en riktig rockstjärna?
 Falla död ner. På fullt allvar
 Typ dö
 Bli så lycklig så jag inte visste vad. Genast åka dit!
 Säga upp bekantskapen på alla håll dit
 Iaf "inte vara hemma" ifall de kom hit
 Hoppas att det fattas folk på jobbet om de kommer hit
 Själv flytta till hemlig ort
 Vilken dålig fråga! Kan du ingen om allsånger?

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards